Warsztaty fotografii kulinarnej z Fomei
Medikon Polska, Fomei oraz Studio Meksyk zapraszają entuzjastów fotografii kulinarnej na warsztaty, które 26 kwietnia odbędą się w Warszawie.
Informacja prasowa
FOTOGRAFIA KULINARNA
Jak sfotografować żywność, żeby na zdjęciu była tak samo, albo nawet bardziej apetyczna niż w rzeczywistości? Jak wystylizować potrawę na potrzeby dobrej fotografii? Jak zaaranżować domowy plan zdjęciowy? Medikon Polska, Fomei oraz Studio Meksyk zapraszają wszystkich entuzjastów fotografii kulinarnej na praktyczne warsztaty. Uczestnicy będą mogli dowiedzieć się jak kreatywnie wykorzystać oświetlenie studyjne, jak stylizować potrawy, na co zwrócić szczególną uwagę i jakich błędów nie popełniać. Do dyspozycji uczestników oddajemy oświetlenie studyjne (błyskowe i światła ciągłego) marki FOMEI zarówno z półki dla profesjonalistów jak i początkujących.
![]() fot. Justyna Pankowska, Łukasz Kawaller |
Gdzie?
Warsztaty odbędą się w Warszawie w FOMEI Studio przy ul. Cyklamenów 7
Kiedy?
Zapraszamy 26 kwietnia (środa) w godzinach 10:00 – 16:00
Prowadzący
Warsztaty poprowadzi Justyna Pankowska - fotografka, blogerka, modelka, podolog. Pełna pozytywnego nastawienia do życia, ale twardo stąpająca po ziemi. Specjalizuje się w kulinarnej fotografii reklamowej i studyjnej. Jest także specjalistką stylizacją żywności. Współpracuje z licznymi firmami z branży gastronomicznej - m.in. z wiodącą w gastronomii marką Smeg, z gwiazdkowymi restauracjami oraz piekarniami na terenie Holandii.
![]() fot. Justyna Pankowska |
Organizator
Organizatorem warsztatów jest Studio Meksyk oraz Medikon Polska – wyłączny przedstawiciel marki Fomei na rynku polskim.
Koszt
Koszt warsztatów wynosi jedyne 150 zł brutto. Jest to opłata rezerwacyjna z możliwością zwrotu. Opłata zostanie zwrócona przy zakupie dowolnych produktów za kwotę minimum 1000 zł oferowanych na stronie www.sklep.medikon.pl.
![]() fot. Justyna Pankowska |
Harmonogram
Warsztaty będą obejmowały następujące zagadnienia:
- 10:00 – 11:00 - Zapoznanie się z uczestnikami warsztatów, prezentacja ew. dotychczasowych prac.
- 11:00 – 12:45 - Część teoretyczna kursu.
Czas migawki, przysłona, głębia ostrości.
W jaki sposób stwarzać pomysły i jak czerpać z inspiracji, żeby efekt końcowy był najbardziej zadowalający. Proste i skuteczne tricki, wykorzystywane przez zawodowców.
Na co zwrócić uwagę podczas pracy, jak dobrać kompozycje, co to są mocne punkty. Co to jest złoty podział? Dlaczego centralny kadr? Jak za pomocą światła nadać zdjęciu charakter? Harmonia I chaos kompozycyjny, planowanie, rola tła.
Światło naturalne , światło błyskowe i ciągłe. Modyfikatory światła, odpowiednie zastosowanie. - 12:45 – 13:00 - Przerwa
- 13:00 – 16:00 - Część praktyczna - praca na planie.
Dobór odpowiedniego sprzętu, wybór odpowiednich źródeł światła i modyfikatorów. Zwrócenie uwagi na pracę ze światłem, odbijanie, rozpraszanie, pochłanianie.
Przygotowanie aparatu i obiektywów.
Sesja z omówieniem poszczególnych etapów w wykonaniu prowadzącego.
Praca z głównym tematem.
Przerwa.
Krótkie podsumowanie pierwszej części zajęć praktycznych, zamiana ew. planów zdjęciowych Praca z ew. drugim tematem głównym.
Zakończenie i podsumowanie obu części.
Zapisy na warsztaty
Aby zapisać się na warsztaty należy przejść na stronę www.sklep.medikon.pl i zakupić „uczestnictwo w warsztatach fotografii kulinarnej”. Uwaga: ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA.
Komentarz można dodać po zalogowaniu.
Zaloguj się. Jeżeli nie posiadasz jeszcze konta zarejestruj się.
Bądź pierwszy!
Napisz komentarz